Home | Bedrijfsongeval
MEER DAN 95% ZAKEN OPGELOST

Bedrijfsongeval

U bent slachtoffer van een bedrijfsongeval en u heeft hierdoor klachten, pijn of verwondingen opgelopen. Daardoor maakt u extra kosten en/of loopt u inkomsten mis. U lijdt letselschade. In de meeste gevallen kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor een ongeluk tijdens het werk. U kunt contact met ons opnemen voor gratis juridische hulp.

 • Uw werkgever is verzekerd tegen bedrijfsongevallen;
 • Letselschadevergoeding? Wij kunnen u vandaag nog helpen;
 • Wij houden rekening met de arbeidsrelatie tussen werkgever – werknemer.

Letsel na een bedrijfsongeval? Neem contact met ons op en stuur vandaag nog een bericht. Wij bieden werknemers met letsel gratis rechtsbijstand.

Uw werkgever is goed verzekerd bij een bedrijfsongeval

Uw werkgever heeft meestal een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Deze verzekering vergoedt de schade van werknemers bij arbeidsongevallen. Bij de behandeling van zaken van werknemers, merken wij op, dat werkgevers doorgaans geen bezwaar hebben tegen het claimen van letselschade van werknemers.
U hoeft daarom niet te vrezen dat het indienen van een schadeclaim ten koste gaat van de onderlinge verstandhouding. Uw baas is goed verzekerd. Zijn verzekeraar zal uw schade moeten vergoeden.

Wat is letselschade?

U kunt letsel oplopen wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval. Het letsel kan zich zowel lichamelijk als psychisch uiten. Letsel kan bestaan uit klachten of verwondingen. Maar ook veranderingen in uw psychische gesteldheid, kunnen beschouwd worden als letsel.

Als gevolg hiervan maakt u meestal extra kosten. Of u loopt inkomsten mis doordat u tijdelijk niet kunt werken. Dit is letselschade.

Indien het ongeval is veroorzaakt door de schuld van een ander, is diegene in de regel ook wettelijk aansprakelijk. Dat betekent dat die partij uw schade zal moeten vergoeden. Wij bieden slachtoffers met letsel de juridische hulp die zij nodig hebben. Maar ook al is er geen ander bij het ongeval betrokken, dan nog kunnen wij u helpen bij een arbeidsongeval.

Letsel na een bedrijfsongeval, wat nu?

Doorloop de volgende 5 stappen:

 • Stap 1: Vraag uw collega’s om een verklaring;
 • Stap 2: Meld het arbeidsongeval direct aan uw werkgever;
 • Stap 3: Ga onmiddellijk naar de huisarts, of de EHBO of ziekenhuis;
 • Stap 4: Noteer kosten, gemiste inkomsten en uw letsel in een dagboek;
 • Stap 5: Schakel onze juridische hulp in zodat wij de werkgever aansprakelijk kunnen stellen.

Bedrijfsongeval: is uw werkgever aansprakelijk?

Ja, in de meeste gevallen wel. Uw werkgever heeft namelijk een zeer strenge zorgplicht. Dat houdt in dat uw baas verplicht is om alle maatregelen te treffen die nodig zijn om een bedrijfsongeval te voorkomen. De werknemer moet beschermd worden. Uw werkgever moet instructies geven, toezicht houden, beschermingsmiddelen uitreiken en rekening houden dat werknemers niet altijd even voorzichtig zijn. De zorgplicht is een zeer strenge plicht. Deze plicht is zo streng dat vaak blijkt dat de werkgever meestal aansprakelijk is voor het letsel van de werknemer.

Schadeclaim indienen bij uw werkgever?

Het is van het grootste belang dat de verstandhouding met uw baas niet verslechterd. Hier houden onze juristen voortdurend rekening mee. U moet in de meeste gevallen immers met elkaar verder. Wij regelen uw schade. 100% gratis juridische bijstand en advies. Wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.

Gevallen op het werk

Bent u gevallen tijdens uw werkzaamheden? Als werknemer kunt u te maken krijgen met een val van een trap, een val of glijpartij op een (gladde/natte) vloer of een struikelpartij. Ook bij werkzaamheden op hoogte loopt u de nodige risico’s. Men kan te maken krijgen met letsel door een val uit een hoogwerker, val van een steiger of een dak. Bent u tijdens de uitoefening van uw werkzaamheden ten val gekomen en heeft u letsel? Dan heeft u mogelijk recht op schadevergoeding.

Ongeval op de bouwplaats: letselschade

Bent u als bouwvakker betrokken geraakt bij een bouwongeval? Als er geen sprake is van opzet of roekeloosheid, is de kans groot dat uw letselschade volledig wordt vergoed. Een val van grote hoogte is de meest voorkomende oorzaak van bedrijfsongevallen in de bouw. Tijdens bouwwerkzaamheden is de kans op arbeidsletsel relatief groot. Ook aannemers hebben te maken met de zorgplicht. Dit houdt in dat bouwvakkers, gedurende de uitoefening van hun werkzaamheden, tegen alle mogelijke risico’s en gevaren beschermd dienen te worden. Letselschade na een bedrijfsongeval? Wij regelen uw schade. Gratis juridische bijstand en advies.

Letsel na inademen van asbest

Bent u ziek geworden na het inademen van asbest? De gevolgen kunnen groot zijn. Een werknemer kan overlijden aan de gevolgen van asbest. Asbest kan tot diverse ziektes leiden. Wij helpen slachtoffers met het indienen van een schadeclaim.

Letselschade door fout van collega

Heeft u letsel opgelopen door een fout van een collega? Uw werkgever is aansprakelijk voor fouten van personeel. De fouten moeten wel zijn gemaakt tijdens werkzaamheden waarover de werkgever zeggenschap had ten tijde van het ongeval. Wij kunnen een schadevergoeding claimen voor een onrechtmatige daad van uw collega.

Letselschade door gebruik van machine

Bent u gewond of bekneld geraakt tijdens het gebruik van een machine? Ongelukken met machines veroorzaken vaak handletsel / armletsel. Ook komt het regelmatig voor dat er sprake is van blijvend letsel (amputatie). Dit heeft grote gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft recht op schadevergoeding en smartengeld.

Letselschade na arbeidsongeval? Ons team staat klaar om u van dienst te zijn. Gratis juridische bijstand en advies.

Arbeidsongeschikt na bedrijfsongeval

Bent u als gevolg van een bedrijfsongeval arbeidsongeschikt geraakt? Uw werkgever heeft de plicht er alles aan te doen om een arbeidsongeval te voorkomen. Arbeidsongeschiktheid heeft grote gevolgen voor uw inkomen en uw dagelijks leven. U lijdt aanzienlijke schade.

Gewond geraakt door ongeluk op het werk

Na een arbeidsongeval kampen werknemers vaak met letsel. Veel voorkomende letsels zijn:

 • Snijwonden;
 • Botbreuken;
 • Kneuzingen;
 • Brandwonden.

In vrijwel alle gevallen leidt het letsel tot medische kosten en verlies van inkomsten doordat u een tijdlang niet in staat bent om werkzaamheden uit te voeren.
U lijdt vaak meer schade dan u denkt. Wij kunnen uw totale schade berekenen. En wij claimen, in goed overleg met uw werkgever, een vergoeding voor alle schade die u lijdt.

Complete schadevergoeding voor werknemers met letsel

Onze juristen beoordelen of uw werkgever wettelijk aansprakelijk is. Zodra de aansprakelijkheid van uw werkgever is vastgesteld, kunnen wij uw schade berekenen en claimen.

Uw schadevergoeding bestaat uit een vergoeding voor alle kosten en gemiste inkomsten. Daarnaast kunt u tevens smartengeld claimen; een vergoeding voor pijn en verdriet (verminderde levensvreugde).

Verhaalbare schade:

 • Vergoeding voor verlies van inkomsten (doordat u tijdelijk niet kunt werken);
 • Vergoeding voor gemaakte reiskosten;
 • Vergoeding voor schade aan kleding, bril, sieraden, etc.;
 • Vergoeding voor medische kosten (o.a. eigen risico van de zorgverzekering);
 • Kosten voor hulp in en rondom huis (o.a. hulp in de huishouding, werk in de tuin);
 • Verlies zelfwerkzaamheid: persoonlijke verzorging, algemene dagelijkse taken;
 • Smartengeld (bij verminderde levenskwaliteit door bijv.: angst);
 • Verder alle kosten die u zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben.

Tip: noteer al uw uitgaven, inclusief de bijbehorende bonnetjes in een notitieboek. Daarmee kunnen wij aantonen dat u de kosten daadwerkelijk heeft gemaakt.
U hoeft uw schade niet zélf te claimen. Onze juristen kunnen dit gratis voor u doen.

Letselschade claimen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Bel ons of vul onderstaande formulier in.
* Verplichte velden
loading
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

OVER LETSELLIJN

Waarom kiezen voor Letsellijn?

Wij zijn een groep enthousiaste en gekwalificeerde letselschade-experts op één lijn die samen hard werken aan de juridische dienstverlening van heden.
Check Icon
Gratis intake en dienstverlening
Check Icon
Wij komen u thuis bezoeken
Check Icon
Snel, persoonlijk en begrijpelijk advies
Check Icon
Maximale schadevergoeding
Check Icon
MKB-loonschade verhalen
Lees meer

Wij kunnen namens u de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk stellen en kosteloos uw schade verhalen.

Deze website maakt gebruik van cookies.
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.
Accepteren