Home | Tips bij letselschade!
MEER DAN 95% ZAKEN OPGELOST

Tips bij Letselschade

Bent u slachtoffer van een ongeval, volg dan de onderstaande 10 tips om uw schadevergoeding te claimen.

 • Bezoek een arts
 • Stel de wederpartij, die u schuldig vindt, aansprakelijk en stuit hiermee de verjaring
 • Schakel de juridische hulp in van een letselschadejurist
 • Bouw zo snel mogelijk een goed contact op met uw letselschadejurist
 • Bouw een dossier op
 • Houd vanaf dag één uw schade bij
 • Noteer gegevens van getuigen en maak foto’s van de plaats waar het ongeval plaatsvond
 • No cure no pay contract: wel of niet doen?
 • Vraag de wederpartij om voorschotten op uw letselschade
 • De afwikkeling van uw letselschadezaak

Uitleg tips:

Tip 1: Bezoek een arts

Het is belangrijk dat u direct na een ongeval uw huisarts of een specialist bezoekt. Uw huisarts of de specialist kan vaststellen dat uw klachten en letsel de oorzaak zijn van een ongeval.

Tip 2:  Stel de wederpartijen, die u schuldig vindt, aansprakelijk en stuit hiermee de verjaring.

U zult alle mogelijke wederpartijen aansprakelijk moeten stellen. Hierdoor zal de wederpartij aansprakelijk blijven voor het ongeval.
Schakel ons vandaag nog in via het contactformulier en wij zullen u juridisch ondersteunen. Wij kunnen uitzoeken wie aansprakelijk is. Bij een bedrijfsongeval is dat niet altijd even duidelijk; het uitzendbureau of de plaats waar u werkte. Letsellijn zoekt dat voor u uit. Uiteraard kunnen onze juristen ook namens u de wederpartij voor u aansprakelijk stellen. Zo kunt u zich richten op uw lichamelijk herstel.

Tip 3: Schakel de juridische hulp in van een letselschadejurist

Schakel Letsellijn direct in na een ongeval. Onze letselschadejuristen hebben ervaring en kennis op het gebied van letselschade. Neem geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt voor gratis letselschadeadvies. Zo kan het u niet gebeuren dat u net de foute dingen zegt, of iets over het hoofd ziet. Bovendien zult u op die manier het snelst een voorschot op uw letselschade tegemoet kunnen zien!

Tip 4: Bouw zo snel mogelijk een goed contact op met uw letselschadejurist

De letselschadejurist zal u hulp bieden bij het verhalen van uw schadevergoeding. U zult samen met de letselschadespecialist duidelijke afspraken moeten maken. Wij komen bij u thuis als u dat wenst om de zaak rustig door te spreken. Wij staan bekend om onze goede bereikbaarheid en snelle aanpak van zaken.

Tip 5: Bouw een dossier op

Vanaf dag één moet u een dossier opbouwen. Gebruik hiervoor een aparte map en sorteer alle bonnen en brieven die u zult ontvangen. Door middel van een dossier kunt u alle benodigde stukken gemakkelijk terug vinden. Daarnaast kunt u al uw kosten als gevolg van het ongeval hierin bewaren. Ook de afspraken met uw artsen moet u bijhouden. Het is goed om er bij het melden van letselschade rekening mee te houden dat wij nooit kosten in rekening brengen.

Tip 6: Houd vanaf dag één uw schade bij

Houd vanaf dag 1 de concrete schade en klachten bij (tip, gebruik een dagboek). De kosten die u als gevolg van het ongeval maakt zullen moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Bewaar alle bonnen waarvan u denkt dat deze als letselschade zijn op te voeren.

Tip 7: Noteer gegevens van getuigen en maak foto’s van de plek waar het ongeval plaatsvond

Maak foto’s van de plaats waar het ongeval plaatsvond. Tip: naast foto’s is het verstandig om ook de gegevens van getuigen te noteren. Deze getuigen en foto’s kunnen in een later stadium worden gebruikt om uw onschuld te bewijzen.

Tip 8: No cure no pay contract: wel of niet doen?

Een no-cure-no-pay contract houdt in dat een slachtoffer alleen de kosten verschuldigd is indien een bepaald resultaat wordt behaald. Wanneer het resultaat wordt behaald, moet er aan de letselschadejurist worden betaald (vaak vastgesteld percentage). Als u uw letselschadezaak niet wint hoeft er niets te worden betaald. No cure no pay lijkt mooi, maar er zitten een boel haken en ogen aan. Wij raden u aan om niet een dergelijk contract af te sluiten. Tip: heeft u dat toch gedaan bij een ander letselschadebureau of letselschade advocaat, neem dan ook contact met ons op via het contactformulier. Wij kijken of wij u alsnog kunnen helpen. Het zou toch zonde zijn als u een deel van uw eigen schade moet afstaan.

Tip 9: Vraag de wederpartij om voorschotten op uw letselschade

Om financiële problemen te voorkomen kunt u of uw letselschadejurist de wederpartij verzoeken om een voorschot op uw schadevergoeding uit te keren. Wanneer onze juristen uw zaak in behandeling nemen en de aansprakelijkheid wordt erkend, garanderen wij dat u op korte termijn na erkenning een voorschot op u schade zult hebben ontvangen.

Tip 10: De afwikkeling van uw letselschadezaak

Een afwikkeling van uw letselschadezaak betekent dat u aan het einde nog eenmaal een schadevergoeding ontvangt. Neem contact met ons op en wellicht kunnen wij u hulp bieden bij uw letselschadezaak. Het is ons gebleken dat het u vaak een hogere schadevergoeding oplevert wanneer wij uw zaak alsnog in behandeling nemen.

Bonustip: laat uw zaak niet behandelen door uw rechtsbijstandsverzekeraar!

Bel ons op om te horen waarom dit is. Velen gingen u voor. Gelukkig konden onze ervaren letselschadejuristen de zaak vaak toch nog weer op de rails krijgen, zodat de slachtoffers toch nog hun (gehele) schade uiteindelijk vergoed kregen. Neem zo snel mogelijk contact met ons op wanneer uw letselschadezaak door een rechtsbijstandsverzekeraar wordt behandeld.

Rechtsbijstandsverzekeraar en letselschade

Veel slachtoffers van ongevallen hebben een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Wanneer hen een ongeval overkomt en zij hebben juridische ondersteuning nodig om hun kosten vergoed te krijgen, roepen zij dan ook vaak de hulp in van deze rechtsbijstandsverzekeraar. Indien uw zaak niet naar wens verloopt, kunt u het dossier aan ons overdragen.

Problemen met de rechtsbijstandsverzekeraar komen erg vaak voor

Indien er problemen zijn en u klachten heeft, is het verstandig om contact met ons op te nemen, zodat wij uw letselschadedossier kunnen overnemen. Dit zorgt niet alleen voor een snelle oplossing, maar daarnaast ook voor een beter eindresultaat en een snellere oplossing.

Wat doet een rechtsbijstandsverzekeraar?

Een rechtsbijstandverzekering die wordt afgesloten bij de verzekeraar is een verzekering die recht geeft op juridisch advies of daadwerkelijke bijstand bij geschillen. Volgens rechtsbijstandsverzekeraars heb je als letselschadeslachtoffer recht op rechtsbijstand:

 • als je letsel oploopt door nalatigheid van je werkgever
 • als je letsel oploopt door nalatigheid van de gemeente
 • als je letsel oploopt bij een verkeersongeval

Onervaren juristen wikkelen uw zaak af

Dit klinkt erg mooi. Maar in de praktijk blijkt dat er bij rechtsbijstandsverzekeraars veel beginnende juristen werken, die deze verzekeraar gebruiken als opstapje naar het ‘grotere werk’. Dit merk je als letselschadeslachtoffer, omdat er in jouw zaak wel vier keer gewisseld wordt van behandelaar.

De juristen die voor een rechtsbijstandsverzekeraar werken zijn onervaren. Tevens zijn zij vaak niet gespecialiseerd in letselschade, maar moeten zij bijvoorbeeld ook huurzaken behandelen. Zodra de kwestie iets te ingewikkeld wordt, haken zij af. Wij hebben veel cliënten die bij ons aankloppen met het verzoek om hulp.

Een probleem met de rechtsbijstand kan uiteindelijk resulteren in een lagere schadevergoeding voor uw letsel. Neem bij problemen met uw rechtsbijstandsverzekeraar contact met ons op voor hulp. Hun rechtsbijstandsverzekeraar ziet er geen heil meer in en biedt het slachtoffer  € 1.000,-  zodat zij hun dossier kunnen sluiten. Dit is niet verzonnen; onze letselschadejuristen hebben dit meerdere malen gehoord van ontevreden verzekerden.

Een rechtsbijstandsverzekeraar wil zo snel mogelijk van de zaak af.

Hij streeft er dan ook naar de kwestie zo snel mogelijk af te wikkelen, zodat het dossier weer gesloten kan worden. Als slachtoffer word je hierdoor enorm benadeeld, terwijl u elke maand keurig uw premie voor de rechtsbijstand heeft betaald. U verwacht dan ook niet tegen problemen aan te lopen.

Ons kantoor neemt veel zaken in behandeling van rechtsbijstandsverzekeraars. Wij worden niet vrolijk van de meeste dossiers die wij dan onder ogen krijgen. Er zijn een hoop problemen:

 • Zo ontbreekt vaak een gedegen onderbouwing van de schade
 • Worden er geen medische dossiers opgevraagd
 • Wordt er geen advies gevraagd aan een medisch adviseur
 • Wordt er geen bezoek thuis afgelegd bij het slachtoffer

Wilt u dat wij ook de behandeling van uw letselschade dossier overnemen van uw rechtsbijstandsverzekeraar? Vul dan het contactformulier in en wij nemen vandaag nog contact met u op om de zaak te bespreken. De juristen van Letsellijn doen er alles aan om uw letselschade maximaal vergoed te krijgen.

Letsellijn biedt u altijd:

 • Gratis juridische hulp
 • Snel een voorschot op uw schade
 • Efficiënte en zorgvuldige aanpak van uw letselschadezaak
 • Maximale vergoeding

Wij behandelen jaarlijks honderden zaken met letselschades. Laat ons voor u de wederpartij aansprakelijk stellen als u het slachtoffer bent van een ongeval.

Schakel direct één van onze letselschadejuristen in (gratis). Houd ondertussen uw schade en klachten bij. Noteer gegevens van getuigen en maak foto’s van het ongeval. Om uw tegenpartij aansprakelijk te stellen vult u het contactformulier in en wij nemen dan vandaag nog contact met u op om uw zaak gratis en geheel vrijblijvend met u door te spreken!

Letselschade claimen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons of vul onderstaande formulier in.
* Verplichte velden
loading
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

OVER LETSELLIJN

Waarom kiezen voor Letsellijn?

Wij zijn een groep enthousiaste en gekwalificeerde letselschade-experts op één lijn die samen hard werken aan de juridische dienstverlening van heden.
Check Icon
Gratis intake en dienstverlening
Check Icon
Wij komen u thuis bezoeken
Check Icon
Snel, persoonlijk en begrijpelijk advies
Check Icon
Maximale schadevergoeding
Check Icon
MKB-loonschade verhalen
Lees meer

Wij kunnen namens u de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk stellen en kosteloos uw schade verhalen.

Deze website maakt gebruik van cookies.
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.
Accepteren