HOME | Nieuws | Wat vergoedt smartengeld nou eigenlijk?
Letselschade
28/01/2022

Wat vergoedt smartengeld nou eigenlijk?

Wat vergoedt smartengeld?

U heeft een ongeval gehad en heeft hier verwondingen en klachten aan overgehouden. U hoort dan mensen om u heen zeggen dat u recht heeft op smartengeld. Als een ander aansprakelijk is voor uw letsel, dan is dat ook zo. Maar wat vergoedt smartengeld nu eigenlijk?

In het Van Dale woordenboek staat het als volgt omschreven:

Vergoeding van niet in geld uit te drukken schade:

Geld kan niet pijn en verdriet vergoeden

Natuurlijk kan geld niet de pijn en verdriet vergoeden als iemand een naaste is verloren of als iemand blijvend gehandicapt raakt als gevolg van een ongeval. Wél erkennen slachtoffers na verloop van tijd, dat zij het geld toch als enige compensatie hebben ervaren: Zij hebben eindelijk de droomreis van hun leven kunnen maken, hebben eindelijk dat super mooie fototoestel kunnen kopen, waarmee ze nu heel wat uurtjes zoet zijn.

Smartengeld kan bijdragen aan ‘geluksgevoel’

Op die manier kan het smartengeld wel degelijk bijdragen aan het verhogen van het ‘geluksgevoel’.

Al beseft natuurlijk iedereen dat geen mens vrijwillig smart zou willen ‘kopen’.

Bij welke letselschade kan er smartengeld worden uitgekeerd?

Hoe hoog kan mijn smartengeld zijn?

Dat is echt niet zo gemakkelijk te zeggen. Dit hangt van heel veel factoren af. Bijvoorbeeld van uw leeftijd, maar uiteraard ook van het letsel en de blijvende klachten die u aan het ongeval zult overhouden. Het zal duidelijk zijn dat iemand met hersenletsel door een ongeval recht heeft op een hoger smartengeldbedrag, dan bijvoorbeeld iemand die een gekneusde rib heeft, die uiteindelijk weer helemaal zal genezen. Toch heeft ook die laatste recht op smartengeld.

Hoogte smartengeld

Heeft u een ongeval gehad en wilt u weten hoe hoog uw smartengeld kan zijn? Klik op onderstaande button en vraag ons om gratis advies. U leest het goed. Onze juristen werken kosteloos voor letselschadeslachtoffers. In Nederland dienen deze kosten namelijk vergoed te worden door de aansprakelijke partij. Lees er meer over op de pagina buitengerechtelijke kosten.

Contact opnemen

Wat vergoedt smartengeld als je hersenletsel hebt?
Weinig zult u denken. En natuurlijk kan geen geld goedmaken wat er is gebeurd. Maar toch kan smartengeld bijdragen aan het gevoel van rechtvaardigheid. Met dit geld kan het slachtoffer immers leuke dingen doen, waardoor hij weer een beetje lol in zijn leven kan hebben.

Wat vergoedt smartengeld?

Heeft u vragen over de hoogte van uw smartengeld? Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Neem daarom contact met ons op en wij helpen u vandaag nog! Ook kunt gewoon vrijblijvend even bellen met één van onze intakejuristen. Zij kunnen u veel vertellen over hoe wij uw zaak in behandeling kunnen nemen.

OVER LETSELLIJN

Waarom kiezen voor Letsellijn?

Wij zijn een groep enthousiaste en gekwalificeerde letselschade-experts op één lijn die samen hard werken aan de juridische dienstverlening van heden.
Check Icon
Gratis intake en dienstverlening
Check Icon
Wij komen u thuis bezoeken
Check Icon
Snel, persoonlijk en begrijpelijk advies
Check Icon
Maximale schadevergoeding
Check Icon
MKB-loonschade verhalen
Lees meer

Wij kunnen namens u de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk stellen en kosteloos uw schade verhalen.

Deze website maakt gebruik van cookies.
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.
Accepteren